Afscheid

Als ritueelbegeleider sta ik u graag terzijde bij het samen vorm en inhoud geven aan de afscheidsbijeenkomst. Hiertoe werk ik nauw samen met de uitvaartbegeleider, die de zorg begeleidt voor uw dierbare en de organisatorische en facilitaire zaken met u afstemt.

Als de eerste contacten met de uitvaartbegeleider zijn geweest, kom ik naar u toe om uw wensen te bespreken. Wordt het een afscheid in intieme sfeer of in een grotere kring? Vindt het plaats bij een crematorium, op een Natuurbegraafplaats of op een andere locatie? Heeft u uw gedachten laten gaan over de invulling van muziek, beeldmateriaal en sprekers?

We vinden samen, mooi afgestemde vormen en inhoud die uw dierbare eren en waarin u en eventuele andere betrokkenen zich kunnen uitdrukken.

De invulling van de afscheidsbijeenkomst, verwerk ik in een draaiboek dat ik u toestuur. U kunt het rustig doorlezen en aanpassingen aan mij teruggeven.

 

Levensverhaal

Tijdens het gesprek beluister ik aandachtig de woorden over uw dierbare. In het licht van uw herinnering ontvouwt zich een betekenisvol beeld, dat ik tot leven laat komen in een Levensverhaal. Een Levensverhaal zet uw dierbare in het licht, terwijl de zorgvuldig ontstane woorden, troost en heling kunnen brengen. Tijdens de afscheidsbijeenkomst, draag ik graag dit Levensverhaal voor, opdat het zacht ontvangen wordt in uw hart en in de harten van alle aanwezigen.

We stemmen af wanneer ik de tekst van het Levensverhaal naar u toestuur, zodat u het rustig kunt doorlezen en aanpassingen aan mij terug kunt geven.

 

Ceremonie­leider

Graag zal ik de gehele afscheidsceremonie leiden, van welkomst- tot slotwoord. Hierbij kan ik een betekenisvolle schakel zijn die de verschillende delen van de bijeenkomst verbindt tot één geheel. De rode levensdraad van uw dierbare, zal op deze wijze helder zichtbaar worden.

afscheid nemen ritueelbegeleider