HOOG GEVOELIGEN

Iemand die hoog gevoelig is, staat open voor de vele indrukken van het leven. Een hoog gevoelig persoon heeft een antenne met een behoorlijke ontvangst. Niet zomaar een sprietje, maar een degelijke schotelantenne!


Hooggevoeligheid is mooi… want je voelt wat zich in jou,
en vaak ook in de ander, afspeelt.


Je hebt de kwaliteiten om een goede verbinding aan te gaan met je innerlijke stem (dit is je innerlijk weten, je waarheid) en je goed in te leven in de ander. Je empatisch vermogen is groot. Je intuïtie is bijzonder.
 
Keerzijde
Hooggevoeligheid kan ook een keerzijde hebben. Je pakt namelijk veel ruis op. Je voelt blokkades bij jezelf en bij de ander. Je pakt blokkades, sferen, gedachten, gevoelens op uit het collectieve bewustzijn. Je voelt perfect aan, of woorden en handelen in overeenstemming zijn met de intentie. Je kunt zóveel oppakken, dat je erin verdwaalt. Dat de blokkades en emoties jouw leven gaan bepalen en dat je niet meer weet hoe je contact kunt maken met wie je werkelijk bent. Ofwel, met de EENheidsenergie die in je stroomt. Het kan zijn dat je niet meer weet wat je wilt. De energie stroomt uit je weg. Misschien ga je wel het liefste op de vlucht, eenzaam en alleen…
Voor de omgeving kan het lastig zijn met jou om te gaan. Je kunt jezelf immers niet helemaal laten zien omdat je worstelt met je innerlijke gevoelens. De ander kan dit niet volledig waarnemen in jou waardoor je je gekwetst en onbegrepen kunt voelen. Zo kun je in een negatieve spiraal belanden.
 
Gevoelens uiten
Om met jezelf in verbinding te komen, is het van belang te voelen en luisteren wat zich afspeelt in jou. Diep ademen naar je buik zodat je kalmer wordt en luisteren wat zich afspeelt in je mind. Wat zeggen persoonlijkheden in jou? Welke meningen en oordelen zijn er? Welke angsten voel je en zijn ze reëel of irreëel? Luisteren en voelen wat zich afspeelt in je lichaam. Waar voel je pijn, welke spieren voelen gespannen?
Om het inzichtelijk te krijgen kun je opschrijven wat je waarneemt in je lichaam en hoofd. Je kunt het ook hardop uiten voor jezelf. Of iemand vragen naar jou te luisteren. Voel en luister ernaar, zónder oordeel. Zónder er een label op te plakken. Gewoon, als waarnemer.
Op deze manier word je je meer bewust van alles wat zich afspeelt in jouw binnenwereld. Je gaat je gedachten en gevoelens waarnemen en ordenen en je er niet langer meer mee identificeren. Er komt helderheid en er ontstaat ruimte om keuzen te maken. Je leert immers beter onderscheiden wat ruis is, welke ladingen er zijn en wat je innerlijke stem is; jouw weten, jouw waarheid. De verwarring in jou neemt af en dat merkt ook de buitenwereld. Je gaat je open stellen, werkelijk zien en luisteren. Begrijpen en begrepen worden.

Je gaat verder ontwikkelen en
meer in vertrouwen volg je jouw weg, te midden ván
en samen mét de wegen van anderen.


Ook zul je beter begrijpen wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld hoeveel activiteit je in de buitenwereld aankan; je zult waarschijnlijk tijd nodig hebben om indrukken te verwerken en je lichaam en geest volledig tot ontspanning te brengen.
 
CHRISTALL begeleidt
CHRISTALL begeleidt bij dit proces van hoog gevoeligen. Door ruimte te bieden en in aandacht en afstemming te luisteren. Door te spiegelen en te vragen zodat inzichten bij de cliënt ontstaan. Door een innerlijke reis te maken met de cliënt via cranio sacraal therapie, zodat je jezelf in vele facetten zult ontmoeten.