MEDITATIE

Mediteren betekent: in je midden zijn. Ofwel, je evenwichtig voelen, je EEN voelen met wie je bent en wat je doet in het moment. Je bent in verbinding met jezelf, in vrede. Het dagelijks leven biedt vele uitdagingen die je uit je midden doen halen. Bijvoorbeeld, een opmerking die je raakt, een gebeurtenis die totaal anders verloopt dan je verwacht, een file terwijl je haast hebt, stemmetjes in je hoofd die je commanderen, moeilijkheden in relaties.

Dagelijks mediteren helpt je om in het NU en in balans te blijven.

 
Leven in heelheid
Wanneer je bewust tijd neemt om te mediteren, om in je midden te komen, kun je steeds beter overweg met de uitdagingen van het leven. In meditatie verwerk je bewust de indrukken van de dag, zodat je minder ‘ophoopt’. Je wordt je bewuster van je gedachten en je handelen en traint jezelf om vanuit HEELheid te leven. Om je niet te laten leiden door je pijn; uit verdediging en reactie op het leven. Maar je te laten leiden door je HART, in verbinding met een heldere geest.
 
Hoe mediteren
Mediteren kan op verschillende wijzen. Je kunt gaan zitten in meditatiehouding, je ogen sluiten en ‘in meditatie gaan’. Je neemt afstand van het dagelijks leven en concentreert je op je lichaam, bijvoorbeeld door met je aandacht naar je ademhaling te gaan. Naar een diepe buikademhaling. Je kunt je ook laten leiden door een stem die visualisaties aanreikt.

Iets doen wat je heel graag doet, waarvan je weet dat je er
helemaal in opgaat en EEN mee wordt, is ook meditatie.


Bijvoorbeeld muziek maken, tekenen, kleien, yoga, zingen, poetsen, in de tuin werken, aan de auto sleutelen, wandelen… Op het moment dat je voelt dat spanning van je afvalt en je EEN wordt met wat je doet, mediteer je.
 
Waarom mediteren?
Mediteren brengt je bij je innerlijke rust. Het laat je voelen wat geloof is. Wat vertrouwen en overgave is. Het maakt je geest stil. Meditatie is helend en laat je indrukken verwerken. Het versterkt je veerkracht en je gezonde relativeringsvermogen. Het laat je fysieke gezondheid toenemen.

Cranio sacraal en mediteren
Een cranio sacraal behandeling is een vorm van diepe meditatie.
Wie de diepe ontspanning heeft ervaren in een
cranio sacraal behandeling zal zelf ook gemakkelijker
en dieper in meditatie kunnen gaan.
 
 
 
MEDITATIE OEFENING VOOR HET EIND VAN LIJDEN
 
Onderstaande oefening helpt je om een eind te maken aan je lijden. Het is een feit dat alle mensen op aarde lijden! Behoudens de mensen die er al doorheen zijn en hun hart voor altijd open kunnen houden. De MIND wil heel graag blijven lijden en zal alles in het werk stellen om te kunnen overleven. De mind zoekt levenssituaties op, of gebruikt ze, om zichzelf te voeden met emotionele ladingen. Wanneer je deze ladingen niet volledig erkent in jezelf, wanneer je ze niet volledig doorleeft, stapelt lading op lading zich op, in jou. 
 
Op het moment dat je alle emotionele ladingen een plek geeft en je ze volledig toestaat ER TE ZIJN (welke nare gevoelens het ook in je oproept) dan zul je ervaren dat ze wegsmelten. Wanneer je elke dag eindigt met onderstaande oefening, waarbij je alle emotionele ladingen van de dag intens doorleeft en je vervolgens een blessing laat geven, zullen de ladingen verdwijnen. Je komt vanzelf in een staat van bewustzijn dat de ladingen niet meer je gifbeker vullen. Je ziet in, dat elk mens lijdt. Elk mens kent dezelfde pijnen als jij. En ze zijn noch van jou, noch van anderen. Enkel door jouw ervaringen, door de filter waarmee je situaties ervaart, is je lading/pijn ontstaan.
 
Nu je in de diepte begrijpt. Nu je niets meer laat opstapelen… kom je in een andere staat. Je gaat je volledig verbonden voelen met je omgeving. Met iedereen, met alles.
 
 
DE OEFENING
 
Sluit je ogen en roep PRESENCE (GOD, OERBEWUSTZIJN) aan.
 
Geef uiting aan jouw dankbaarheid voor alle mooie momenten van de dag.
 
Identificeer emotionele verstoringen(ladingen) en geef er je volledige aandacht aan. Herhaal de affirmatie: suffering is not in the fact, but in my perception of the fact.
 
Houd, terwijl dit doet, de lading vast, blijf bij dat gevoel, uit het desnoods hardop voor jezelf, sta het volledig toe. En blijf erbij (just allow it to be there totally).
 
Als je een ander pijn hebt gedaan, vraag dan om vergeving.
 
Laat je vervolgens een blessing geven door jouw GOD, Jezus of wie ook voor jou GOD is.