CRANIO SACRAAL

Cranio Sacraal therapie wordt door vele mensen overal ter wereld toegepast. De therapie kent diverse stromingen en blijft in ontwikkeling. Via cranio sacraal komen mensen in diepe ontspanning, wat helend en herstellend is voor lichaam en geest. Mensen maken contact met hun eigen waarheid en met de lagen die hun waarheid verhullen. CHRISTALL werkt in nauwe afstemming met de cliënt, via zachte aanraking van het lichaam, of net boven het lichaam, met de helende kracht van universele energie, intentie en imaginatie. De werkwijze is holistisch; gericht op de samenwerking en de verbinding tussen lichaam, ziel, geest en het goddelijk plan. Met het doel de mensen te laten groeien in bewustzijn.
 
Cranio Sacraal systeem
Cranio betekent schedel en sacraal verwijst naar het heiligbeen. Het cranio sacraal systeem is één van de systemen in het lichaam, naast het ademhalingsstelsel, de bloedsomloop en het spijsverteringsstelsel. Het cranio sacrale systeem omvat de toevoer van het hersenvocht naar de hersenkamers en de afvoer via het ruggenmerg naar het heiligbeen. Het is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de hersenen en het zenuwstelsel. Een goed werkend cranio sacraal systeem, zorgt voor een optimale communicatie tussen hoofd en lichaam. Het hersenvocht is van de puurste en zuiverste kwaliteit en is EENheidsenergie. Met de doorstroming van het cranio sacrale vocht vult het lichaam zich met eenheidsenergie; de energie van de goddelijke bron.
 
Het zelfhelend lichaam
De systemen in het lichaam werken autonoom en voeren geheel zelfstandig hun functie uit, in samenwerking met de organen, de spieren, de botten, de pezen... In volkomen EENheid werken zij samen om het lichaam te laten functioneren. Het lichaam is een wonderlijke tempel; het huisvest onze ziel op aarde. Het is zó gemaakt dat het tegen een stootje kan. Als een ‘onderdeel’ wat minder functioneert, zal het andere een tandje bijzetten om weer in evenwicht te komen. Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen en past zich steeds weer aan. Tot op zeker hoogte… de vele uitdagingen van het leven kunnen teveel worden, wat kan leiden tot ziekte of pijn. Ziekte en pijn vormen een signaal dat de energie niet voldoende kan doorstromen. Heling is nodig om weer in balans te komen.
 
Cranio sacraal en holisme
De intentie van CHRISTALL is gericht op een betere communicatie tussen hoofd en lichaam, zodat de cliënt beter kan luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft. In het dagelijks leven word je alerter en aandachtiger voor je lichaam. Je zult het op tijd rust geven, beweging geven en laten ontspannen. Je lichaam laat je voelen of je angstig bent, zenuwachtig, blij, moe, fit, ziek, koud, warm, of je honger hebt of dorst… Alle fysieke- en gemoedstoestanden voel je zowel in je lichaam als in je geest. Een goede onderlinge verbinding, samenwerking en uitwisseling creëert een gezonde balans.

CHRISTALL werkt op deze holistische wijze; gaat uit van de samenwerking tussen lichaam (dit is inclusief de energielagen rond het lichaam), ziel en geest in overeenstemming met het goddelijk plan.
 
Cranio sacraal en verjonging
Tijdens een cranio sacraal sessie brengt CHRISTALL het lichaam in een zogenaamd STILL POINT. Een still point gebeurt automatisch in de diepe slaap; het cranio sacrale systeem valt dan stil, neemt pauze, zodat energie vrijkomt voor regeneratie (verjonging) van de cellen; het lichaam heelt zichzelf. Door tijdens de sessie een still point op te wekken gebeurt hetzelfde als in de slaap, alleen is de cliënt zich nu bewust wat plaatsvindt. De cellen regenereren en blokkades willen zichzelf oplossen. Het zenuwstelsel komt in een herinnering van diepe ontspanning, vertrouwen, overgave en loslaten. Hier zijn geen angsten, zorgen, spanning en problemen. Hier ben je in contact met wie je werkelijk bent: oneindig bewustzijn, licht en liefde. Hoe dieper dit besef doordringt in het systeem, des te makkelijker zul je in het dagelijks leven hiermee contact kunnen maken. Wát het leven je ook brengt aan gebeurtenissen en ontmoetingen; je doorleeft het leven vanuit een bewustzijn dat jouw ZELF onaantastbaar is.  Cranio sacraal en verwerken van emoties
Cranio sacraal therapie laat opgehoopte energie in het lichaam smelten, zodat de doorstroom van energie herstelt en het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Opgehoopte energie draagt de herinnering aan onverwerkte emotionele gebeurtenissen. Sommige emoties lossen vanzelf op in een Still point (zie ‘cranio sacraal en verjonging’). Andere emoties willen eerst nog in het bewustzijn worden gebracht voor inzicht en verwerking. Dit gebeurt als de cliënt er aan toe is om ze in de ogen te zien en te verwerken. Via imaginatie kan de cliënt contact maken met organen, weefsels, cellen in het lichaam waar zich de opgehoopte energie bevindt. Het is als een innerlijk oog dat in je lichaam ziet wat ‘in de weg zit’ om dat vervolgens naar het bewustzijn te brengen. CHRISTALL leidt je de weg en reist met je mee in je lichaam.
 
CHRISTALL begeleidt
Elke emotie die het licht ziet en wordt omarmd en vrijgelaten, creëert ruimte voor nieuwe energie (nieuwe overtuiging, nieuw inzicht, nieuwe gave). Nieuwe energie maakt de cliënt bewust ván en leidt náár Nieuw BewustZijn. CHRISTALL begeleidt bij dit proces van verwerking en loslaten.