CHRISTIEN

In de koude winter van 1963 ben ik geboren in een gezin waar al vier kinderen mij waren voorgegaan. Als vijfde ziel sloot ik de rij. Mijn ouders gaven mij de naam Christien, wat vooral mijn moeder’s voorkeursnaam was. Ik vind het een goede keuze, die tot op de dag van vandaag resoneert met mijn voelen. CHRISTALL is er van afgeleid. Voor mij is het een naam die past bij het Nieuwe Bewustzijn; bij het geloof dat de overgang naar het Christus-Bewustzijn nu collectief, met z’n allen (for all), gemaakt kan worden.
 
Kristal
CHRISTALL verwijst ook naar de mineraalsteen kristal. Het is een bijzondere steen met helende vermogens, die er in vele varianten en kleuren is. Ook helder transparant, waarin zich de kleuren van de regenboog vormen als ze wordt doorschenen door wit licht. De regenboog vind ik fascinerend en symboliseert voor mij het zichtbare in het schijnbaar onzichtbare.
Ofwel, het oneindige bewustzijn dat wij zijn en dat
als een waardevol diep gekoesterde schat door ons heen straalt. 


Opleidingen, werk- en levenservaring
Na een paar jaar Gymnasium en eindexamen VWO ben ik in Eindhoven het HEAO Communicatie gaan volgen. Vervolgens met levenspartner Ad, naar de Randstad verhuist, waar ik bij verschillende organisaties heb gewerkt in functies Public Relations, Voorlichting en tekstschrijven. Rond mijn 28e levensjaar werd het verlangen naar kinderen groot. Op mijn 31e, is onze eerste zoon Wessel geboren. Tijdens een fijne en natuurlijk verlopende zwangerschap was ik gestopt met werken omdat ik het moederschap ten volle wilde ervaren. Toen Wessel één jaar werd, kwam een verlangen naar werk bovendrijven. Het moest goed te combineren zijn met het moederschap en vooral vanuit huis kunnen plaatsvinden. Ik ging aan de slag als zelfstandig tekstschrijver onder de naam ECREA. Een aantal jaren verder, na de geboortes van de zonen Noud en Thijmen, manifesteerde zich opnieuw een verlangen.


Dit verlangen was bijzonder krachtig en werd ook begeleid via
heldere boodschappen in dromen, gestuurde gebeurtenissen en in boekhandels
werd ik vanzelf naar boeken gebracht die toen belangrijk voor mij waren.

Die boeken gingen voornamelijk over nieuwe tijds kinderen; ofwel kinderen van het nieuwe bewustzijn. Ook werd duidelijk dat ik iets in deze richting moest gaan doen. In 1999 begon ik aan de opleiding Holistisch kindertherapie in Zoetermeer. Deze opleiding heeft kanalen van bewustzijn geopend, vele massagevormen en ontspanningstechnieken bijgebracht en wekte mijn helende vermogens tot leven. Ik heb de opleiding niet geheel voltooid omdat ik inzag dat het tijd was een diepe innerlijke reis te maken. Er zat teveel in de weg (aan angsten, onverwerkte emoties, stevige conditioneringen en overtuigingen plus een grote verlegenheid) om mij vrij te voelen. Het leven kostte mij teveel energie.
Ik kwam terecht bij Eliass therapie, waar ik werkelijk contact maakte met mijn blokkades. Er werd veel losgeweekt en inzichtelijk gemaakt. Ik werd mij bewust van mijn onmacht en onvermogen om de uitdagingen in het leven werkelijk aan te gaan. Er kwam weer een nieuw verlangen bovendrijven: ditmaal, om verlost te raken van een diep gevoel van lijden, van niet kunnen, van niets waard zijn enz.
 
Oneness university
Persoonlijke ontmoetingen en een boek leidde mijn weg naar de Oneness University in India. Dat was in 2005. Te midden van een paar honderd mensen uit de hele wereld onderging ik een drie weken durende innerlijke reis. Dagelijks mediteren, rituelen bijwonen, eenheidsenergie ontvangen, terwijl ons werd aangeraden niet te communiceren met elkaar. Het was confronterend, het was ontladend, het was diepgaand, het was de eerste ‘school’ (na holistisch kindertherapie) die echt bij mij paste. De teachings (kennisoverdracht) voelden enorm vertrouwd en raakten een diep weten. De jaren die volgden waren rollercoaster-achtig. Veel ervaren, ontdekken en uitzoeken; als een kind dat voor het eerst de wereld ziet. Op zoek naar mijn Waarheid. Oog in oog met angsten én met nieuwe mogelijkheden. In 2008 volgde de tweede reis in India, samen met Ad. Deze tweede innerlijke reis bevrijdde mij van een grote beperkende energie: de schaamte.
 
Verandering
Het leven transformeerde van een leven vanuit beperkingen en gewoonten naar een leven uit voelen en eigen waarheid. Het bracht veel verandering in de relatie en in het gezin. Er kwam meer innerlijke rust, liefde ging stromen, er is meer flexibiliteit en veerkracht, overgave om het leven te laten ervaren. Het is een leven voorbij de strijd. Voorbij goed en kwaad en oordeel. Dat wil zeggen, de gevoelens stromen nog door mij heen, maar hebben mij niet meer in de greep.
In 2008 pakte ik cranio sacraal therapie weer op, waar ik tijdens holistisch kindertherapie voor het eerst kennis mee had gemaakt. Ik vind het een prachtige vorm om in te werken. Om de diepte in te gaan en contact te voelen met de goddelijke kern. De beperkingen te voelen en te laten gaan om ruimte te scheppen.
Sinds 1999 geef ik behandelingen. In het begin met massages, later met Eliass therapie. Nu integreer ik wat ik mij in de loop der jaren heb eigen gemaakt. Ik heb nog vele workshops bijgewoond, gericht op innerlijke bevrijding van de mens. Van 2006 tot aan 2009 heb ik bijeenkomsten georganiseerd met meditatie, uitwisseling, muziek en doorgeven van oneness energie, gericht op het ontwaken in EENheid. Sinds 2012 geef ik workshops en interactieve lezingen ronde de thema's van mijn boek 'Scheppen in Liefde'.